Je hebt JavaScript ondersteuning nodig op deze website. Deze browser ondersteunt JavaScript niet of er worden scripts geblokkeerd. G-ball RedCaps 2013 - Amsterdam North Stars

G-ball RedCaps 2013

 

G Honkbal  bij Leusden RedCaps 2013

 

Zondag 16 juni hebben de G teams van Amsterdam Northstars  weer een toernooi gespeeld in Leusden. Omdat het deze keer moeilijk was om twee teams samen te stellen had ik de teams aangevuld met een aantal potentiele nieuwe leden zodat wij in ieder geval in de volle sterkte aan het door Leusden redcaps perfect georganiseerde toernooi konden deelnemen.

 

Kennelijk hadden meer teams last van vakantie want telkens als één van onze teams even rust had kwamen de andere teams spelers lenen.  Hierdoor kregen Piet Gijswijt , Ineke Berkhout en ik dus geen moment rust meer, omdat wij ook bij deze teams moesten assisteren. (ook kom je niet hoog in de slagvolgorde als je als speler moet invallen bij het team uit Rotterdam en de dug-out binnenstapt met de opmerking “als jullie maar weten dat ik voor Ajax ben”)

 

Onze teams had ik na het vorige toernooi even streng moeten toespreken omdat zij teveel opgingen in het spel waardoor er een te fanatieke sfeer kwam in het team. Ik moet de teams dan ook een compliment geven over hun meer dan voorbeeldige gedrag tijdens dit toernooi. De sfeer binnen de teams was voorbeeldig. Hierdoor ontstond er minder frustratie bij de spelers en werd er op sommige momenten briljant gespeeld. Dit resulteerde dan weer in spannende wedstrijden die nu goed in ons voordeel bepaald werden.

 

Dan waren er voor de spelers en ons nog een paar nieuwe momenten

 

Wij moesten voor de eerste keer tegen de redcaps uit Leusden spelen dit team bestaat uit jonge kinderen (8 jaar) met gehoor problemen. Nu moet je dit plaatje voor je zien er komt een 8 jarige jongen met downsyndroom op het honk dat op dat moment wordt verdedigt door Onze jochem 2mrt 5 en onze nieuwe tweede honkman met 29 tattoos (Ajax, André Hazes, z’n poedel , enz.) dat was in de ogen van onze coaches niet eerlijk dus besloten wij aan slag onze spelers aan de andere kant als normaal te laten slaan. Dit hadden wij waarschijnlijk beter alle wedstrijden kunnen doen want er is nog nooit zover geslagen als tijdens dit experiment.   Ook is het onze spelers (en alle G spelers) niet in te prenten dat er een groot krachtsverschil is tussen kinderen en hun zelf.  Zij bleven even goed spelen en hun nullen maken gelukkig hadden wij bobby die het wel snapte  en keurig de bal over alles en iedereen heen gooide (doet hij ook wel eens bij het reguliere softbal) en een coach die af en toe per ongeluk over de bal struikelde waardoor de bal ver voorbij 8 kwam.

 

Ook waren er 4 bondscheidrechters aanwezig die voor het eerst G wedstrijden moesten callen.  De eerste wedstrijd waren zij nog zeer streng, maar na de eerste wedstrijd kwamen kregen zij ook meer inzicht in ons spelletje en hielpen af en toe bij het coachen.

 

De laatste wedstrijd hadden de twee scheidsrechters de show helemaal door. Zeker toen de hoofdscheidsrechter  de veldscheidsrechter van het veld stuurde wegens opmerkingen op de leiding. Die actie was ook voor de coaches en publiek nieuw.

 

Al met al een leuke, gezellige en sportieve zeer goed georganiseerde dag die alleen maar winnaars kende. Behalve de dames van de EHBO want die hebben volgens mij niets te doen gehad.

 

Jos Peeters