Je hebt JavaScript ondersteuning nodig op deze website. Deze browser ondersteunt JavaScript niet of er worden scripts geblokkeerd. Onweer - info voor scheidsrechters - Amsterdam North Stars

Onweer - info voor scheidsrechters

 

Als in de omgeving van het veld een onweersbui aanwezig is kan er maar een oplossing zijn. Zoek direct de dug-out op of beter, probeer in de kantine of kleedkamer te komen. Een auto is ook een goed alternatief.

Hoe bepaal je nu wanneer er een onweersbui gevaarlijk dichtbij komt.

De KNVB adviseert scheidsrechters de wedstrijd te staken zodra er minder dan tien seconden tussen bliksemflits en donderslag verstrijken. Een goed advies met het oog op het vermijden van onnodig risico.
Een probleem is echter, dat deze regel niet opgaat wanneer het onweer in de directe nabijheid van de sportaccommodatie ontstaat. Denk maar aan de uitdrukking ‘als een donderslag bij heldere hemel’. De eerste bliksemflits, en daarmee de kans op inslag, is dan al gevaarlijk dichtbij.

Al met al blijft dus de eigen waarneming zeer belangrijk. Blijkt dat de onweersbui na een redelijke tijd verdwenen is dan kan de wedstrijd worden voortgezet, als het veld bespeelbaar is.

Wat als een paal boven water staat: “Veiligheid Voor Alles”.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Amsterdam North Stars